CENTRUL ASTRA PENTRU PATRIMONIU

Construirea Centrului ofera sansa de a salva de la o potentiala degradare ireversibila valorile de patrimoniu detinute de Muzeul "ASTRA", avand In vedere ca In prezent nu sunt asigurate conditiile de depozitare si conservare a acestora. Astfel, va exista, Intr-un mediu natural relativ impropriu protejarii patrimoniului, o cladire multifunctionala, construita la standarde internationale, cu eficienta energetica maxima si microclimat controlat.

La inceputul lunii septembrie 2009 au demarat lucrarile de constructie a Centrului ASTRA pentru patrimoniu - un total de 1878 mp de spatiu multifuntional - depozite pentru colectiile de patrimoniu, laboratoare de conservare si restaurare, centru de resurse si pregatire pentru conservatorii si restauratorii din Romania (CePCoR).

Laboratoarele de conservare si restaurare vor deservi Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA din Dumbrava Sibiului acoperind domeniile de restaurare ceramica, textile, lemn policrom, piele, investigatii chimice. Dotarile laboratoarelor vor fi de ultima generatie, asigurand maximul de conditii pentru gestionarea activitatii de conservare activa si preventiva a colectiilor, iar Centrul pentru Pregatirea Conservatorilor si Restauratorilor ofera spatii de documentare si sala de conferinte.

Centrul este construit de firma Con-A din Sibiu, castigatoarea licitatiei de executie a lucrarilor, si va fi finalizat, conform graficului, pana la 31 august 2010.