Noutati, evenimente

Licitatie pentru construirea Centrului ASTRA pentru patrimoniu

Complexul National Muzeal ASTRA a demarat procedura de achizitie publica pentru executia Centrului multifunctional din Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului ce va gazdui depozitele de patrimoniu, laboratoarele de conservare - restaurare si Centrul pentru pregatirea Conservatorilor si Restauratorilor din Romania - CePCoR. "Cladirea va fi singura din tara care va respecta cele mai inalte standarde in conservarea preventiva si restaurarea obiectelor de patrimoniu. Avand un microclimat controlat, proiectat pe baza de simulari computerizate, depozitele de patrimoniu vor asigura conditiile optime pentru cele peste 22 000 de obiecte din colectia Muzeului Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA. De asemenea, vor fi intrunite conditiile dezvoltarii la Sibiu a unui centru zonal de pregatire a specialistilor din domeniul restaurarii.  Momentan, situatia depozitarii si restaurarii obiectelor de patrimoniu este una precara din cauza lipsei spatiilor adecvate si a mijloacelor tehnice necesare unor activitati de conservare - restaurare la nivel international." a declarat Valeriu Olaru, 

CNM “ASTRA” a accesat fonduri externe nerambursabile care să sprijine astfel valorificarea adecvată a patrimoniului cultural naţional administrat de Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale „ASTRA” din Dumbrava Sibiului. Aceste fonduri sunt reprezentate de Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European, componenta Conservarea Patrimoniului Cultural European. Mecanismul Financiar SEE constituie un program finanţat de  Norvegia, Islanda, Liechtenstein, pentru proiecte ce contribuie la coeziune economică  şi socială.

Bugetul prevazut pentru constructia cladirii este de 1 500 000 euro si toate informatiile legate de documentatia de atribuire sunt disponibile pe SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice).

[7 iulie 2010] O noua vizita de studiu la muzeele din aer liber din Norvegia

[25 mai 2010] A doua vizita de studiu in Norvegia intreprinsa de specialistii Muzeului ASTRA

[17 mai 2010] Primul vernisaj al unui monument reconstruit in cadrul proiectului

[19 aprilie 2010] Vizita de monitorizare a evolutiei proiectului

[31 martie 2010] Retrospectiva primului an de implementare a proiectului cu finantare prin MFSEE

[15 martie 2010] Achizitie publica pentru dotarile de specialitate ale Centrului

[26 februarie 2010] In perioada 15 – 21 februarie, o delegatie a CNM ASTRA a intreprins o vizita de studiu la muzee din Norvegia.

[1 februarie 2010] Cele patru monumente etnografice a caror reconstructie a inceput in primul an al derularii proiectului se apropie de finalizare.

[10 sept 2009] CNM ASTRA si CJ Sibiu au placerea sa va invite sa participati vineri, 11 septembrie, la orele 13:00, la Centrul Cultural Habitus (Piaţa Mică nr. 4, subsol Biserica Romano - Catolică) la prezentarea oficială a proiectului

[1 sept. 2009] A început construcţia Centrului ASTRA pentru patrimoniu

[9 iulie 2009] Licitatie pentru construirea Centrului ASTRA pentru patrimoniu