Noutati, evenimente

[10 sept 2009] CNM ASTRA si CJ Sibiu au placerea sa va invite sa participati vineri, 11 septembrie, la orele 13:00, la Centrul Cultural Habitus (Piaţa Mică nr. 4, subsol Biserica Romano - Catolică) la prezentarea oficială a proiectului Conservarea şi restaurarea patrimoniului etnografic în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului prin care se va realiza Centrul ASTRA pentru patrimoniu.

Proiectul este realizat cu finantare prin Mecanismul Financiar SEE. Sunt invitati sa participe reprezentanti ai Consiliului Judetean Sibiu, Primariei Sibiu, ai institutiilor de cultura si ai societatii civile.

Va asteptam!

Centrul ASTRA pentru patrimoniu se va construi in cadrul proiectului ce vizeaza cresterea gradului de conservare si valorificare a patrimoniului Muzeului in aer liber din Dumbrava Sibiului, proiect cu finantare MF SEE castigat de CNM ASTRA in anul 2009. Prin construirea acestui Centru, Muzeul nu numai ca va salva de la o potentiala degradare ireversibila valorile de patrimoniu gazduite in masura in care multe dintre conditiile actuale de depozitare si conservare nu asigurau conditiile optime de pastrare a acestora, dar Muzeul ASTRA are, mai mult, posibilitatea sa constituie un centru multifunctional (depozitare, conservare, restaurare a patrimoniului etnografic) cu cele mai inalte standarde din Romania – cladire cu un inalt grad de eficienta energetica, microclimat controlat, laboratoare cu dotari ultramoderne, centru de resurse si pregatire pentru conservatorii si restauratorii din Romania.
Proiectul "Conservarea şi restaurarea patrimoniului etnografic în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului" include, de asemenea, activitati ample de restaurare a patrimoniului MCPT ASTRA, mobil si imobil, precum si schimburi de experienta cu muzee similare din statele SEE - Norvegia, Islanda si Liechtenstein.

[7 iulie 2010] O noua vizita de studiu la muzeele din aer liber din Norvegia

[25 mai 2010] A doua vizita de studiu in Norvegia intreprinsa de specialistii Muzeului ASTRA

[17 mai 2010] Primul vernisaj al unui monument reconstruit in cadrul proiectului

[19 aprilie 2010] Vizita de monitorizare a evolutiei proiectului

[31 martie 2010] Retrospectiva primului an de implementare a proiectului cu finantare prin MFSEE

[15 martie 2010] Achizitie publica pentru dotarile de specialitate ale Centrului

[26 februarie 2010] In perioada 15 – 21 februarie, o delegatie a CNM ASTRA a intreprins o vizita de studiu la muzee din Norvegia.

[1 februarie 2010] Cele patru monumente etnografice a caror reconstructie a inceput in primul an al derularii proiectului se apropie de finalizare.

[10 sept 2009] CNM ASTRA si CJ Sibiu au placerea sa va invite sa participati vineri, 11 septembrie, la orele 13:00, la Centrul Cultural Habitus (Piaţa Mică nr. 4, subsol Biserica Romano - Catolică) la prezentarea oficială a proiectului

[1 sept. 2009] A început construcţia Centrului ASTRA pentru patrimoniu

[9 iulie 2009] Licitatie pentru construirea Centrului ASTRA pentru patrimoniu