Noutati, evenimente

[17 mai 2009] Primul vernisaj al unui monument reconstruit in cadrul proiectului


Muzeul ASTRA a deschis seria vernisajelor de monumente reconstruite cu fonduri nerambursabile în contextul Zilei Internationale a Muzeelor, duminica 16 mai, în Muzeul în aer liber, cu monumentul etnografic - Gospodarie de miner marmurar din Alun, Judeţul Hunedoara. Aceasta gospodarie este reconstruita în cadrul proiectului Conservarea şi Restaurarea Patrimoniului Etnografic din Muzeul în aer liber - Dumbrava Sibiului, printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European.

 

La evenimentul din 16 mai au fost invitaţi membrii comunitaţii din satul Alun împreuna cu preotul satului, reprezentanti ai autoritaţilor locale, media, reprezentanti ai instituţiilor de cultura. De asemenea, sunt în prag de finalizare reconstructiile altor trei monumente de arhitectura populara care estimam ca vor fi inaugurate în toamna acestui an. Lucrarile de executie la aceste monumente au reinceput in primavara acestui an putand fi urmarite pe tot parcursul lor de catre vizitatorii Muzeului in aer liber si ai acestui site.

 

Prin reconstructia acestor monumente in Muzeul in aer liber ne apropiem astazi de finalizarea unui proiect tematic ambiţios care se afla la originea organizarii colecţiilor şi a expoziţiei in aer liber din Dumbrava, a ceea ce alcatuieste in prezent patrimoniul Muzeului Civilizatiei Populare Tradiţionale din Romania, punand accent pe conservarea si permanenntizarea identitatii traditionale romanesti.

 

       

 

[7 iulie 2010] O noua vizita de studiu la muzeele din aer liber din Norvegia

[25 mai 2010] A doua vizita de studiu in Norvegia intreprinsa de specialistii Muzeului ASTRA

[17 mai 2010] Primul vernisaj al unui monument reconstruit in cadrul proiectului

[19 aprilie 2010] Vizita de monitorizare a evolutiei proiectului

[31 martie 2010] Retrospectiva primului an de implementare a proiectului cu finantare prin MFSEE

[15 martie 2010] Achizitie publica pentru dotarile de specialitate ale Centrului

[26 februarie 2010] In perioada 15 – 21 februarie, o delegatie a CNM ASTRA a intreprins o vizita de studiu la muzee din Norvegia.

[1 februarie 2010] Cele patru monumente etnografice a caror reconstructie a inceput in primul an al derularii proiectului se apropie de finalizare.

[10 sept 2009] CNM ASTRA si CJ Sibiu au placerea sa va invite sa participati vineri, 11 septembrie, la orele 13:00, la Centrul Cultural Habitus (Piaţa Mică nr. 4, subsol Biserica Romano - Catolică) la prezentarea oficială a proiectului

[1 sept. 2009] A început construcţia Centrului ASTRA pentru patrimoniu

[9 iulie 2009] Licitatie pentru construirea Centrului ASTRA pentru patrimoniu