Noutati, evenimente

[19 aprilie 2010] Vizita de monitorizare a evolutiei proiectului

Muzeul ASTRA a fost onorat luni, 19 aprilie, de vizita Excelenţei Sale Ambasadorul Regatului Norvegiei în România şi a unui grup de reprezentanţi ai Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale din cadrul Ministerului de Finanţe, aflaţi în vizită de monitorizare a atingerii obiectivelor prevăzute în proiectul Conservarea şi Restaurarea Patrimoniului Etnografic din Dumbrava Sibiului, proiectcu finanţare prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European.
Distinşii oaspeţi au parcurs un itinerariu ghidat prin Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, de-a lungul căruia au vizitat şantierul construcţiei Centrului pentru Patrimoniu ASTRA şi patru monumente etnografice aflate în reconstrucţie în Muzeul în aer liber, în cadrul proiectului mai sus amintit.


Excelenţa Sa,  Øystein Hovdkinn, şi-a exprimat admiraţia faţă de patrimoniul conservat în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului a cărui diversitate si valoare, frumuseţe naturală a peisajului şi dimensiune impresionantă a expozitiei în aer liber l-au fascinat afirmând : “(...) Cu siguranţă acesta este cel mai minunat muzeu dintre cele pe care le-am vizitat în Romania. În final permiteţi-mi să adaug ca sunt foarte încantat să văd cât de bine sunt cheltuite aici fondurile norvegiene”.

În urma vizitei, Ambasadorul a adresat mulţumiri specialiştilor muzeului pentru prezentarea agreabilă susţinută pe tot parcursul vizitei, subliniind satisfacţia pe care o simte cu privire la derularea proiectului de conservare al Muzeului ASTRA, al doilea ca valoare a finanţării prin MFSEE in domeniului patrimoniului cultural din România.

 

[7 iulie 2010] O noua vizita de studiu la muzeele din aer liber din Norvegia

[25 mai 2010] A doua vizita de studiu in Norvegia intreprinsa de specialistii Muzeului ASTRA

[17 mai 2010] Primul vernisaj al unui monument reconstruit in cadrul proiectului

[19 aprilie 2010] Vizita de monitorizare a evolutiei proiectului

[31 martie 2010] Retrospectiva primului an de implementare a proiectului cu finantare prin MFSEE

[15 martie 2010] Achizitie publica pentru dotarile de specialitate ale Centrului

[26 februarie 2010] In perioada 15 – 21 februarie, o delegatie a CNM ASTRA a intreprins o vizita de studiu la muzee din Norvegia.

[1 februarie 2010] Cele patru monumente etnografice a caror reconstructie a inceput in primul an al derularii proiectului se apropie de finalizare.

[10 sept 2009] CNM ASTRA si CJ Sibiu au placerea sa va invite sa participati vineri, 11 septembrie, la orele 13:00, la Centrul Cultural Habitus (Piaţa Mică nr. 4, subsol Biserica Romano - Catolică) la prezentarea oficială a proiectului

[1 sept. 2009] A început construcţia Centrului ASTRA pentru patrimoniu

[9 iulie 2009] Licitatie pentru construirea Centrului ASTRA pentru patrimoniu