Noutati, evenimente

Achizitie publica pentru dotarile de specialitate ale Centrului

Muzeul ASTRA va demara faza de achizitie publica pentru dotarile de specialitate ale Centrului pentru Patrimoniu, in contextul in care lucrarile de finisaje interioare ale cladirii sunt programate sa debuteze dupa sarbatorile pascale.
Ca urmare a vizitei intreprinse de echipa de specialisti ai CNM ASTRA in Norvegia in februarie 2010 si in conformitate cu propunerile acestora, muzeul va definitiva lista de achizitii pentru dotarea corespunzatoare a noului Centru. In functie de destinatia spatiilor si specificului sarcinilor ce se vor desfasura, se vor avea in vedere achizitii de mai multe tipuri: mobilier tip birou şi spaţii comune, mobilier specializat si aparatură pentru laboratoarele de restaurare, pentru spatiile de curatiri si carantina, echipamente de investigaţii, cameră de criogenare, sisteme de expunere internă pentru depozite, materiale şi substanţe, echipamente IT şi birotică pentru birouri si sala de conferinta, echipamente si accesorii laborator foto, dotări conexe etc.
Centru ASTRA pentru Patrimoniu se va constitui intr-un Centru regional de resurse pentru conservare / restaurare. Incluzand CePCoR – Centrul de pregatire a conservatorilor si restauratorilor din Romania si beneficiind de dezvoltarea relatiilor bilaterale cu numeroase centre de profil din Europa, noua constructie din Dumbrava Sibiului va desfasura activitatile de conservare preventiva, activa si de restaurare pentru Muzeul in aer liber, punand in acelasi timp la dispozitia specialistilor si a celor care se pregatesc in domeniul conservarii – restaurarii o bogata colectie de literatura de specialitate, spatii de lectura si reuniuni stiintifice, un program de cursuri si workshop-uri de perfectionare precum si posibilitatea desfasurarii de stagii de internship.

[7 iulie 2010] O noua vizita de studiu la muzeele din aer liber din Norvegia

[25 mai 2010] A doua vizita de studiu in Norvegia intreprinsa de specialistii Muzeului ASTRA

[17 mai 2010] Primul vernisaj al unui monument reconstruit in cadrul proiectului

[19 aprilie 2010] Vizita de monitorizare a evolutiei proiectului

[31 martie 2010] Retrospectiva primului an de implementare a proiectului cu finantare prin MFSEE

[15 martie 2010] Achizitie publica pentru dotarile de specialitate ale Centrului

[26 februarie 2010] In perioada 15 – 21 februarie, o delegatie a CNM ASTRA a intreprins o vizita de studiu la muzee din Norvegia.

[1 februarie 2010] Cele patru monumente etnografice a caror reconstructie a inceput in primul an al derularii proiectului se apropie de finalizare.

[10 sept 2009] CNM ASTRA si CJ Sibiu au placerea sa va invite sa participati vineri, 11 septembrie, la orele 13:00, la Centrul Cultural Habitus (Piaţa Mică nr. 4, subsol Biserica Romano - Catolică) la prezentarea oficială a proiectului

[1 sept. 2009] A început construcţia Centrului ASTRA pentru patrimoniu

[9 iulie 2009] Licitatie pentru construirea Centrului ASTRA pentru patrimoniu