Noutati, evenimente

[7 iulie 2009] O noua vizita de studiu la muzeele din aer liber din Norvegia


Delegatia din luna iunie la muzeele din Norvegia, in cadrul proiectului, a avut in componenta 8 membri aflati la conducerea Muzeului ASTRA si a avut loc in perioada 28 iunie - 5 iulie 2010. In acesta perioada echipa de conducere a Muzeului Astra a vizitat muzee si institutii de cultura din Norvegia, itinerariul cuprinzand: Directoratul pentru cultura (Riksantikvaren), ABM Utvikling, Norsk Folkemuseum, Vigeland Museum, Oslo City Museum - Oslo, Lands Museum - Dokka, Maihaugen Museum si Norwegian Crafts Development (NHU) - Lillehammer, Sverresborg Trondelag Museum – Trondheim.

 

Obiectivele principale ale acestei vizite de studiu au constat in identificarea de modele de buna practica in strategiile de management al muzeelor in aer liber vizitate si stabilirea de noi parteneriate prin dezvoltarea relatiilor bilaterale.

 

Membrii delegatiei Muzeului ASTRA au purtat discutii cu reprezentantii institutiilor mai sus mentionate, urmarind cooperarea pe termen mediu si lung si culegerea de informatii utile pentru eficientizarea politicii de management muzeal. Urmatoarele sfere de interes au fost vizate cu precadere: proceduri si organizare interna, experienta in atragerea de fonduri si implementarea proiectelor si programelor cu finantare nerambursabila, detectarea oportunitatilor de parteneriat, metodele de aplicare a tehnicilor si cunostintelor specializate in conducerea unei institutii tip “muzeu viu”, conceperea si dezvoltarea unui plan de marketing si a unei campanii de comunicare, implicarea institutiilor vizitate in comunitatea din care fac parte.

 

De asemenea, s-au analizat strategiile de valorificare a patrimoniului, exemple de buna gestionare a costurilor de functionare prin utilizarea eficienta a resursei umane si financiare, motivarea angajatilor. S-au pus in balanta experienta si procedurile de management aplicate in cadrul Muzeului ASTRA si cele observate in Norvegia, avand ca suport temele de mai sus, si s-au evidentiat propuneri de imbunatatire a metodelor existente mizand pe faptul ca intreg personalul Muzeului ASTRA va putea profita de pe urma acestui schimb de experienta prin diseminarea ulterioara a cunostintelor asimilate in deplasare.

   

 

[7 iulie 2010] O noua vizita de studiu la muzeele din aer liber din Norvegia

[25 mai 2010] A doua vizita de studiu in Norvegia intreprinsa de specialistii Muzeului ASTRA

[17 mai 2010] Primul vernisaj al unui monument reconstruit in cadrul proiectului

[19 aprilie 2010] Vizita de monitorizare a evolutiei proiectului

[31 martie 2010] Retrospectiva primului an de implementare a proiectului cu finantare prin MFSEE

[15 martie 2010] Achizitie publica pentru dotarile de specialitate ale Centrului

[26 februarie 2010] In perioada 15 – 21 februarie, o delegatie a CNM ASTRA a intreprins o vizita de studiu la muzee din Norvegia.

[1 februarie 2010] Cele patru monumente etnografice a caror reconstructie a inceput in primul an al derularii proiectului se apropie de finalizare.

[10 sept 2009] CNM ASTRA si CJ Sibiu au placerea sa va invite sa participati vineri, 11 septembrie, la orele 13:00, la Centrul Cultural Habitus (Piaţa Mică nr. 4, subsol Biserica Romano - Catolică) la prezentarea oficială a proiectului

[1 sept. 2009] A început construcţia Centrului ASTRA pentru patrimoniu

[9 iulie 2009] Licitatie pentru construirea Centrului ASTRA pentru patrimoniu